ponedjeljak, 13. ožujka 2017.
RECEPT ZA DOMAĆI HLJEB: Nakon što ga jednom napravite, više nikada nećete kupovati drugačiji!
Dati ćemo vam neke ideje da napravite više tipova hljeba, tj. da budete malo inovativni i dodate razne sastojke.
Naravno, za pripremu običnog hljeba vam trebaju so, brašno, voda…
Hljeb – krompir: U smjesu za hljeb možete dodati malu šolju pirea.
Sir – Hljeb: Ovo je tzv. francuski hljeb, gdje možete dodati sir gaudu i vrlo malo bijelog luka.
Također, osim ovih varijanti, imate zdravu varijantu hljeba sa žitaricama. Tj. dodate malo zobi, lana i sjemenki i tako ćete dobiti zdravi hljeb koji vas neće debljati.
Naravno, uvijek trebate imati na umu da ne biste trebali jesti puno hljeba jer će vam povećati šećer, a i lošije djelovati na mnoga stanja.
Ne jedite hljeb u velikim količinama, samo ćete se debljati i naštetiti zdravlju. Kriška ili dvije je sasvim dovoljna.
Zato uzimajte što manje hljeba, a ako ga već volite jesti više, onda napravite zdravi hljeb sa više žitarica i crnog brašna. Smanjite unos bijelog brašna, piše “Megagiga“…
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar